gespeeld op
2 september 2023 15:42

Gepost door Iben Sioen.

‘t Eerste weekend van september is zoals jaarlijks gereserveerd voor de start van de competitie. TSC Next opende zijn seizoen op zaterdag 02/09 in en tegen KRC Bissegem.

De match werd echter met enkele minuten vertraging opgestart na wat treuzelwerk van de one and only dokter Bal. Naart schijnt had hij nog ergens een consultatie op de planning staan in het Kortrijkse.

Na veel vijven en zessen kon de wedstrijd eindelijk op gang getrapt worden. Het was de thuisploeg die direct de toon zette met snelle combinaties op de synthetische mat. Dit leidde in de eerste tien minuten vooralsnog niet tot uitgesproken kansen. Bissegem had de bal maar het was op de stilstaande fases dat de bezoekers enkele keren gevaarlijk konden zijn. Zowel Florre als Vic besloten echter over doel. Paars beschikte dus duidelijk niet over zijn aanvallende capaciteiten door de afwezigheid van enkele vaste waardes voorin. Ruststand 0-0.

Na de pauze bleven de Kortrijkzanen de beste ploeg, in minuut 65 zet de Bissegemse linksmidden een knappe dribbel in van buiten de zestien waarna hij de 1-0 voorbij Eli plaatst.

Parre vond het dan welletjes geweest en schopte met een verschroeiende trap van op afstand bijna de daklat doormidden. Jammer genoeg geen gelijkmaker. Zion kende een moeilijke avond tegen een sterke rechtstreekse tegenstander die bijna zijn tweede doelpunt van de avond scoorde. Al zullen die pinten van op Highlight Festival de dag voordien er ook wel voor iets tussen gezeten hebben ?. Eindstand 1-0.

Na de wedstrijd gingen enkele spelers nog de lokale kermis in Roesbrugge steunen. Boer Thai zag dat het goed was.

Volgende wedstrijd: TSC – Ingooiegem 08/09