gespeeld op
18 augustus 2023 20:00

Gepost door Iben Sioen.

TSC Next speelde gisteren thuis tegen reeksgenoot SK Westrozebeke zijn derde oefenmatch op één week tijd, meteen een test met het oog op de competitiestart.

Het lange gras van FC Westouter werd ingeruild voor de goeie grasmat van TSC en dit was dan ook vanaf minuut 1 duidelijk. Net als dinsdag proberen de jonge Provenaars via vlotte combinaties naar voor te trekken. Slechts een tiental minuten na het eerste fluitsignaal hangt de 1-0 al tegen de touwen. Een knappe doorsteekpas van Runar op spitsbroer Owen. Die laatste plaatst de bal beheerst door de benen van de doelman.

Niet veel later volgt al het tweede doelpunt van de avond. Kilian houdt het overzicht vanop de flank en legt goed terug op Iben. Die haalt uit met een verschroeiend schot in de bovenhoek (kuch kuch). 2-0. De netten trillen naar het schijnt nog steeds na ?.

Geen twee zonder drie denken de paarshemden en nog voor de rust maakt Sian zijn 3de doelpunt in evenveel matchen. Met een knappe boogbal net onder de lat verschalkt hij de keeper, die had duidelijk een moeilijke avond. Ruststand 3-0.

Ook na de rust laten de blauwhemden de bal aan hun paarse collega’s wat opnieuw resulteert in enkele kansjes. Westrozebeke probeert het nog enkele keren op de counter maar die counters worden altijd vakkundig in de kiem gesmoord door de oplettende verdediging. Verder is het wachten op “man of the match” Sian om met een knappe volley (opnieuw over de keeper, ai ai) de 4-0 binnen te peren.

Daarna legt een bedrijvige Louis (Buttie) een voorzet panklaar voor brother from another mother Jarno (dikkie) maar hij vergeet aan de juiste kant van de paal binnen te koppen.

Tot slot rest ons nog een speciale bedanking voor doelman Simon die in doel wou depanneren. De voorraad rosé in de kantine heeft het geweten ?.